Haberler tüm haberler

Nazım’ın 120. Yaş Günü Çiğli’de Kutlanacak

Çiğli Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın duayen şairlerinden Nazım Hikmet’in 120. yaş gününü  düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize edeceği etkinlikler kapsamında ilk olarak 14 Ocak Cuma günü (bugün) saat 18:30’da Çiğli Belediyesi Fuaye Alanında “Çocukların Barışı” isimli resim sergisi düzenlenecek. Sergi açılışının ardından Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda saat:19:00’da Çiğli Belediyesi Tiyatro ekibinin gösterisi, saat: 19:30’da ise Nazım Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci yazar Barış Pehlivan ile yazar Barış İnce’nin konuşmacı olarak yer alacağı söyleşi gerçekleştirilecek.  

Başkan Gümrükçü: “Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz”

Yerel yönetimlerin kültürel miraslara sahip çıkmak ve yaşatmak gibi önemli bir görevi olduğunun altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş, kitapları birçok ödüle layık görülmüş olan Nazım Hikmet yalnızca ülkemizde değil uluslararası mecrada büyük saygı gören 20. yüzyılın en gözde şairleri arasında kabul edilmektedir. Böyle bir değere gereken önemi vermemek toplumumuza yapılacak en büyük kötülüktür. Çiğli Belediyesi olarak, toplumumuzun düşünce dünyasına açtığı pencereler ile gelişimine katkı sağlamış ve sağlamaya da devam edecek olan sanatçılarımızın fikirlerini yaşatmaya özen gösteriyoruz. Nazım’ın 120. yaş gününde onu fikirdaşlarıyla birlikte anacağız. Tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize bekliyorum” dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022