Haberler tüm haberler

Karikatürist Ömer Çam’dan, Başkan Gümrükçü’ye anlamlı jest

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir düşünce platformunda buluşturan “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”nı kazanan karikatürist Ömer Çam, ödül kazandığı karikatürünü Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye hediye etti.

Kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularında çalışmalar yapan Aydın Doğan Vakfı’nın “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” başlığıyla düzenlediği uluslararası karikatür yarışmasında, Eşit Özel Ödülüne Çiğlili Karikatür Sanatçısı Ömer Çam’ın karikatürü layık görüldü. “Toplumun her alanında olduğu gibi kızların ve kadınların fark edilmek, biz buradayız diyebilmek için olağanüstü çabalamalarını anlatmak istedim” diyen Çam, ödül kazandığı eserini Başkan Gümrükçü’ye hediye etti.

Yüzlerce karikatür arasından seçildi
Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dünyanın dört bir yanından, gündeme ışık tutan eserler yarıştı. Otoritelerce “karikatür dünyasının Oscar’ı” olarak nitelendirilen serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 36’ncısına, 63 ülkeden 583 sanatçı 2.172 karikatürle katıldı. Ön elemeden geçen 33 ülkeden 118 sanatçının 165 karikatürü, Uluslararası Seçici Kurul tarafından değerlendirildi.

Başkan Gümrükçü: “Anlamlı hediye”
Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve bunlarla ilişkin mücadeleyi kapsayan İstanbul Sözleşmesi’ne destek olduklarını belirten Başkan Utku Gümrükçü, bu süreçte böylesine anlamlı ödülün kendisine hediye edilmesinin önemini vurguladı. Başkan Gümrükçü “Özel olarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti hedef alan ilk sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’ne desteğimiz devam ediyor. Bu süreçte böylesine anlamlı bir karikatürün bize hediye edilmesinden onur duydum. Çiğlili sanatçımız Ömer Çam’ın da “Güçlü kızlar, güçlü yarınlar” temalı uluslararası bir yarışmada çok önemli bir ödülü alması bizleri ayrıca mutlu etti. Kendisini kutluyorum” diye konuştu.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022