Haberler tüm haberler

Çiğli’de Dijital Dönüşüm Sürüyor

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok hizmeti online mecraya taşıyan Çiğli Belediyesi, işyeri ruhsatı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların pratik olarak kullanabileceği “İşyeri Ruhsat Başvurusu Ön İnceleme” uygulamasını hayata geçirdi.

Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla e-Ruhsat, e-İmar, e-Randevu ve dijital arşiv uygulamalarının hayata geçirildiği Çiğli Belediyesi’nde, önemli bir hizmet daha dijital mecraya taşındı. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda, işyeri ruhsat başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar Belediyeye gelmek zorunda kalmadan işlemlerini www.cigli.bel.tr adresinden “İşyeri Ruhsat Başvurusu Ön İnceleme” formunu doldurarak yapabilecek. Yapılan başvurular Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından incelendikten sonra, gerekli evraklar dosya haline getirilerek başvuru yapılan adrese gidilecek. Saha incelemesi gerçekleştirildikten sonra herhangi bir sorun çıkmaması durumunda ruhsat başvuru işlemleri tamamlanacak.

Başkan Gümrükçü: “Hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz”

Dijital dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, "Göreve geldiğimizde, belediyemizi çok daha aktif ve hizmet üreten bir yapıya kavuşturmak için vakit kaybetmeden dijital dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. Bu doğrultuda e-imar, e-ruhsat, e-randevu ve dijital arşiv uygulamalarını hayata geçirdik. Son olarak, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüz ile Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün ortak çalışmaları sonucunda "İşyeri Ruhsat Başvurusu Ön İnceleme Formu" uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu uygulamalar ile vatandaşlarımız işlemlerini belediyeye gelmeden Web sitemiz üzerinden rahatlıkla yapabilecek. Böylece kağıt tüketiminden ve zamandan tasarruf ederek çok daha pratik ve hızlı çalışan bir sistemi belediyemizde hayata geçirmiş bulunuyoruz” dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022