Haberler tüm haberler

Çiğli Belediyesi’nden Yaşlılara Sıcak Çorba Servisi

Çiğli Belediyesi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından ihtiyaç sahibi olanlarına hijyenik şartlarda hazırlanan çorba ve ekmeği tek kullanımlık kaplarla kapılarında teslim ediyor.

Çiğli Belediyesi, evden çıkma yasağı nedeniyle kronik rahatsızlığı bulunan ayrıca 65 yaş ve üstü bireylerin mağduriyet yaşamamaları için “Acil Destek Hattı” kurdu. 0232 379 99 80 ve 0538 011 47 47 numaralarını arayarak market ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarını ileten ve bu ihtiyaçların karşılanması için Başkan Utku Gümrükçü tarafından ekipler oluşturuldu.

Çiğli Büyüklerini Yalnız Bırakmıyor!

Bu ekipler sabah 08.30 ile 12.00 arası gelen talepleri alıyorlar ve 12.00 ile 17.00 arası ise ihtiyaçları sahiplerine ulaştırıyor. Ayrıca 1700 ile 24.00 arası nöbetçi uygulamasıyla ihtiyaçlar karşılanıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen evlere ilaç ve market alışverişi servis hizmetinde görev yapan personeller salgına karşı önlemlerini gözetiyor ve sosyal mesafesini koruyarak ihtiyaçları kapıdan teslim ediyor. Bu hizmetlere ek olarak 65 yaş üstü vatandaşlara evlere tek kullanımlık kaplarda sıcak çorba ve ekmek servisi de eklendi.

Başkan Gümrükçü: “Kimse kendini yalnız hissetmesin”

“Acil Destek” adı altında başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 'Bütün dünyayı etkisi altına alan virüs ile mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor. Belediye olarak bütün çalışma planlarımızı virüsle mücadeleye göre belirledik. Zorunlu ve ihtiyaç duyulmayan birimlerimizi kapattık. Dezenfekte ve temizlik çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Bu süreçte temizlik kadar önemli olan başka bir şey daha var. O da insanların temel ihtiyaçları. Özellikle de bizlerin en kıymetlileri, büyüklerimiz yasak nedeniyle evlerinden çıkamıyorlar. Biz de kendilerinin sağlıklarını düşünerek evden çıkmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Kendilerini yalnız ve sahipsiz hissetmemeleri için her zamana yanlarında olacağız. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız onlar için kurduğumuz çağrı merkezlerini arayarak kayıt oluşturuyorlar. Eczane, market alışverişleri ekiplerimiz tarafından yapılıp kapılarına teslim ediliyor. Bunun yanı sıra günlük olarak çorba ve ekmek hizmetimizi de başlattık.”

“Bir Telefon Kadar Yakınız”

Vatandaşların başta ilaç ve diğer ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Gümrükçü, “Belediye olarak tedbirlerimizi aldık. Olası durumlara göre A, B, C planlarımızı yaptık. Sahaya hakim durumdayız. Biz bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağımızı biliyoruz. Bu yüzden kurduğumuz mobil ekiplerle evden çıkmaması gereken risk grubundakilerin tüm ihtiyaçlarını bir telefonla karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza bir telefon kadar uzağız. “ dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022