Haberler / Uğur Mumcu Büstü Başında Anıldı

Evinin önünde uğradığı bombalı suikastle yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, 25. Ölüm yıl dönümünde Çiğli Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu Mahallesi’nde düzenlenen törene Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, ilçe kadın ve gençlik kolları ile yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları katıldı. Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, gazeteciliğin hala riskli meslekler gurubu içinde yer aldığına dikkat çekerek, “Uğur Mumcu Bizim demokrasi şehidimiz. Ülkemiz basınının kaybettiği en büyük değerlerden biri Uğur Mumcu’dur. Cumhuriyet ve demokrasinin ilelebet yaşaması için böyle korkusuz yazarlara ihtiyacımız var. Demokrasi , özgürlük ve aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz aydınlarımızı rahmet ve özlemle anıyoruz” dedi.  Konuşmaların ardından Uğur Mumcu büstü karanfillerle donatıldı.

Güncelleme Tarihi : 31 Ocak 2018 13:16:54

Arşiv

İşçi statüsüne geçiş başvuru sonuçları