Haberler / Çibem’de Yeni Dönem Başladı

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi’nin bin 200 öğrenciye eğitim desteği verdiği Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’ni (ÇİBEM) ziyaret etti. Başkan Arslan lise ve üniversitelere hazırlanan öğrencilere başarılar diledi.

Çiğli Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini hedeflediği ÇİBEM’de 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler ile mezunlara eğitim desteği veriliyor. Eğitim öğretim yılı başında yapılan seviye belirleme sınavının ardından öğrenciler sınıflarına yerleşerek eğitim almaya başladı. Toplam 55 sınıfta bin 200 öğrenci tüm okul derslerini alıyor.

Çiğli Belediyesi’nin belediye eski binasında iki yıl önce hizmete sunduğu eğitim merkezinde verilen eğitimlere bu yıl yoğun ilgi yaşandı. Ortaokul ve lise öğrencileri ile lise mezunları tüm derslere katkı sağlanan merkeze büyük ilgi gösterdi.  ÇİBEM’de bu talebi karşılamak için ek derslik ve öğretmen sayısı artırıldı.

Öğrencileri ziyaret ederek onlara başarılı bir yıl dileyen Başkan Hasan Arslan, öğrencilerle sohbet edip, öğrencilerin öneri ve düşüncelerini dinledi. Eğitimin önemini vurgulayan ve bu anlamda belediyenin hizmet üreteceğini belirten Başkan Arslan, “Geçtiğimiz yıl öğrencilerimiz başarılarıyla bizim yüzümüzü güldürdü. Eğitim desteğini bu yıl da vereceğiz. İnanılmaz bir başvuru aldık.  Derslik ve öğretmen sayımızı artırdık. Öğrencilerimiz yeter ki istesin. Biz elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi : 12 Ekim 2017 10:19:01

Arşiv