Haberler tüm haberler

Çibem Liselerde Anlatıldı

Çiğli’de dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteğinin sağlandığı Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezinde (ÇİBEM)  yeni eğitim öğretim dönemine hazırlıklar devam ediyor. Çiğli Belediyesi yetkilileri, eğitimci meclis üyeleriyle birlikte liseleri tek tek dolaşarak öğrenciler ve okul idarecilerine ÇİBEM’i anlattılar.

 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün önem verdiği sosyal projelerden biri olan Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezinde dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim fırsatı sunuluyor. Geçtiğimiz yıl 62 sınıfta bin 240 ortaokul ve lise öğrencisine eğitimin verildiği ÇİBEM’de gelecek eğitim öğretim yılına hazırlıklar başladı. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı ve akademisyen Tülin Koç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nail Çetin, ÇİBEM Sorumlusu Funda Gürkaynak Köse, eğitimci Meclis Üyeleri Ali Üstün, Hüseyin İncesu, Rıfat Bıçak ve Edibe Tokmak Yılmaz Çiğli’deki 13 lise düzeyindeki okulu ziyaret etti. Okul müdürleri ile görüşen heyet, ÇİBEM’de verilen eğitim, sınıflar ve akademik kadro hakkında bilgi verdi, öneri ve talepleri de not aldı.

18-19 Haziran’daki Sınava Çağrı

 Lise ve ortaokulların her düzeyindeki öğrenciyi kabul ettiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü 18-19 Haziran’da yapılacak ÇİBEM seviye belirleme sınavına tüm ortaokul ve lise öğrencilerini davet etti. Başkan Utku Gümrükçü, belediye hizmet politikalarından birinin eğitim alanında yapılacak hizmetler olduğuna dikkat çekerek, çocuk ve gençlere yönelik eğitim hizmetlerine öncelik vereceklerini söyledi. Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü; “Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezinde öğrencilerin derslerine katkı sunmak amacıyla dersler veriliyor. Önümüzdeki yıl da bu hizmet devam edecek. ÇİBEM eğitimlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz 17 Haziran’a kadar belediyemize gelerek sınav kayıt başvurularını yapabilirler. Çocuklarımızın hem derslerine destek vereceğiz, hem de onları sınavlara hazırlayacağız. Belediyede oluşturduğumuz eğitim heyetimiz tüm liseleri gezerek ÇİBEM’i anlattılar. Tüm gençlerimizi sınava bekliyoruz” dedi.

Sınav son başvuru tarihi: 17 Haziran 2019

Sınav Tarihi: 18 – 19 Haziran 2019

Sınav için gerekli evraklar: Öğrenci ve nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenim belgesi ile ikametgah belgesi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022