Aralık ayı meclis toplantımız 02/12/2019 Pazartesi saat 18:00'da yapılacaktır.

Haberler / Atatürk Sergisi Ve Milli Mücadele Söyleşisi

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “İlk Kurşundan İlk Adıma 100. Yıl” etkinlikleri sergi ve söyleşiyle devam etti. Etkinliklerin ikinci gününde “Atatürk ve Gençlik” sergisi açılışı ile Araştırmacı – Yazar Tevfik Kızgınkaya ve Prof. Dr. Suat Çağlayan’ın konuşmacı olarak katıldığı “100. Yılında Milli Mücadele” konulu söyleşi düzenlendi.

Çiğli Belediyesi, Milli Mücadelenin 100. yılını bir dizi etkinlikle kutluyor. Beş gün sürecek “İlk Kurşundan İlk Adıma 100. Yıl” etkinliklerinin ikinci gününde “Atatürk ve Gençlik Sergisi”nin açılışı Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve konuklar tarafından yapıldı.

Milli mücadelenin 100. Yılını kutluyoruz

Sergi açılışında konuşan Başkan Gümrükçü, “Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan bir mücadele başlattı. Anadolu’da kongreler yapıldı.  Ege Bölgesinde de kongreler süreci yaşandı. Bizim Kurtuluş Savaşımız dünyanın ilk ve en büyük ulusal kurtuluş savaşı oldu. Bu mücadelenin 100. yılında Çiğli Belediyesi olarak Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı 15 Mayıs 1919 ve Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılında 5 gün süreyle kutlama kararı aldık. Gelecek yıl da 23 Nisan’ın 100. yılı. 23 Nisan’ı da aynı coşkuyla aynı heyecanla halkımızla birlikte kutlayacağız” dedi.

100. Yılında Milli Mücadele

Sergi açılışının ardından “100. Yılında Milli Mücadele” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Araştırmacı  - Yazar Tevfik Kızgınkaya ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan konuşmacı olarak katıldı. 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Suat Çağlayan, Milli Mücadele sürecini ve Cumhuriyetin kazanımlarının korunması gerektiğini söyledi. “Aklın Yolu Cumhuriyet” kitabının yazarı Tevfik Kızgınkaya da “Kurtuluş Mücadelemiz dünya siyasi olaylarını şekillendiren bir olaydır. Bizim kurtuluş ve kuruluşumuz birçok ülkeye örnek olmuştur. 100 yıl önce bu topraklarda Mustafa Kemal’in attığı büyük bir adım var. Bugün hala Cumhuriyet politikalarının sonuçlarını yaşıyoruz” diye konuştu. Söyleşinin ardından Prof. Dr. Suat Çağlayan ve Tevfik Kızgınkaya kitaplarını imzaladı.

TELEFON : +90 232 376 99 80 WHATSAPP : 0 538 011 4747 | E-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi | © 2019 Çiğli Belediyesi. Tüm Hakkı Saklıdır.